Ringmaat opmeten

Weet jij jouw ringmaat? De meeste mensen niet! En wist je dat er verschil kan zitten tussen de ringmaat van je linkerringvinger en je rechterringvinger? Geen zorgen, thuis achterhaal je snel je ringmaat op een van de volgende manieren.

Ringmaat opmeten aan de hand van een passende ring

Heb je een goed passende ring voor de vinger waar je je nieuwe ring wilt dragen? Meet dan de binnenzijde van de ring (de diameter) op in millimeters. Het aantal mm’s is de ringmaat die jou past. Opmeten doe je met een lineaal.

 

18mm = ringmaat 18

Ringenbos bestellen

De maten op de ringenbos komen overeen met de binnendiameter van een ring (zoals hierboven uitgelegd). Pas en voel welke ringmaat het meest comfortabel zit. Heb je een fijne pasring gevonden? Kijk naar de diametermaat (in mm aangegeven!). Dit is de ringmaat die je nodig hebt.

Houd rekening met:

  • een beetje ruimte voor je vinger om op te zwellen. Bijvoorbeeld bij warm weer of inspanning. Koude vingers zijn vaak wat dunner
  • dat een brede ring veelal strakker aanvoelt een smallere ring. Mogelijk heb je tot een halve maat groter voor een bredere ring
  • meet als het mogelijk is op meerdere momenten om een goed beeld te krijgen. Ringmaten zijn eigenlijk momentopnames

Bestel jouw ringenbos.

Wat als je tussen 2 ringmaten invalt?

Is jouw ideale ringmaat geen hele (16) of halve maat (16,5)? Geen probleem. Alle ringen worden op bestelling en met de hand gemaakt. Vermeld jouw ringmaat in de bestelnotities: bijv. 16,25.

Wat als de ring toch niet goed past?

Je hebt je bestelde ring ontvangen, maar deze past toch niet goed. Natuurlijk willen we dat je jouw nieuwe ring met veel plezier en draaggemak draagt. Neem contact op als je hierover twijfelt. Samen kijken we wat mogelijk is, maar let op: niet alle ringen kunnen achteraf aangepast worden!