Oud goud als nieuw

oud goud als nieuw

Heb je gouden sieraden liggen die je niet (meer) met plezier draagt? Of heb je erfstukken die je graag wilt dragen, maar niet passen bij jouw stijl en daarom liggen te verstoffen? Laat ze omsmelten en omtoveren tot een prachtig nieuw sieraad. Oud goud met emotionele waarde in een nieuw jasje. Dit kan een sieraad zijn dat je eerder hebt gezien bij Sorro Jewelry. Maar samen een aangepast of een geheel eigen en uniek ontwerp maken is ook mogelijk.

Hoe werkt het?

Als je kiest voor maatwerk bij Sorro Jewelry is het misschien een optie eigen goud in te brengen. Soraya smelt het om en gebruikt het voor jouw nieuwe sieraad. Dit is alleen mogelijk met echt goud, bij voorkeur 14k of 18k. Maar let op, niet alle sieraden zijn geschikt om om te smelten.

Als je goud inbrengt, test Soraya het vooraf zodat we zeker weten dat het echt (niet gold plated of gold filled) en bruikbaar is. Het wordt gewogen en in mindering gebracht op de benodigde edelmetalen. Heb je niet voldoende goud voor een geheel nieuw sieraad? Dan voegen we wat extra nieuw – gerecycled – goud toe.

Kosten

Vanaf-prijs: € 325. Kosten van toevoeging van extra edelmetalen en edelstenen zijn afhankelijk van de actuele marktprijs.

Eigen goud inbrengen valt onder maatwerk. Het inbrengen van eigen goud scheelt mogelijk iets in benodigde edelmetalen. Omgesmolten goud heeft veel (na)bewerking nodig en is daarmee een arbeidsintensieve klus. Kortom: eigen goud inbrengen is geen budget-optie. Je dit vooral vanuit een duurzame mindset of vanwege de emotionele waarde van jouw goud. De uiteindelijke kosten variëren op basis van ieders persoonlijke wens. Vooraf ontvang je een offerte, zodat alles duidelijk is.

Voordat jouw sieraad door Soraya gemaakt wordt, geef jij akkoord per email. Er volgt een aanbetalingsfactuur van 50% en na ontvangst van de betaling start Soraya met liefde en aandacht aan jouw sieraad!